listimg-junkyard1

Från koncept till butik på 20 dagar

Ibland går det fort och det gillar vi på SSC Oboya. Här sattes vi på ett riktigt prov.
Vårt stora lager och flexibla sätt att jobba gjorde detta möjligt.

Nedan finner du artikeln från Junkyard.

 

Hur tolkar man ett onlinekoncept i fysisk butik?

Design- och arkitektbyrån Uglycute fick uppdraget att på 20 dagar gestalta junkyard.com i verkligheten – ett Junkyard IRL som återspeglar nätets krackelerade värld. I och med den korta tidsplanen fick de första, spontana tankarna företräde och butiken växte fram som en skiss i skala 1:1.

Rummets väggar sveptes in i tyg för att snabbt förändra dess karaktär. Mönstret hämtades från googlade bilder på lyxbutiker i Milano. Ett motiv som starkt kontrasterar mot den spartanska inredningen som lackerats i grundfärgerna. Datorskärmarna på väggarna ger en påminnelse om vilken värld kunden klivit in i.

Resultatet av konceptet finner du på Södra Larmgatan 13 i Göteborg. Butiken kommer vara öppen t.o.m. 15 januari.